Gott LCHF-formbröd med cashewnötter

cashewnötsbröd

Blev så grym inspirerad av Jillsmat och hennes formbröd. Tyvärr hade jag inte allt hemma så jag bytte ut lite så här är mitt recept.

Ingredienser
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl cashewnötter
1 dl mandelmjöl

1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

50 g smör (mjukt)
2 ägg
2 dl crème fraiche
1 tsk salt

Gör så här: Ställ in ugnen på 150 grader. Jag mixade linfrön, solrosfrön, sesamfrön, cashewnötter och mandelmjöl i en matberedare.

Sedan blandade jag ner resten av de torra ingredienserna: pofiber, fiberhusk och bakpulver.

Mixa ihop smör, ägg och crème fraiche och salt i matberedaren. Häll i de torra ingredienserna. Mixa ihop allt tills det har blivit en jämn deg. Låt sedan svälla i cirka 10 minuter.

Lägg över degen i en smörad brödform och grädda i ugnen i cirka 30 minuter eller tills brödet fått fin färg.

Passar perfekt som kvällsmacka med ost och te. Detta är ett bröd jag kommer göra igen… snart.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.